community art

Open the Box

In 2020 hebben de Maskermeiden een community art project georganiseerd, mogelijk gemaakt door de subsidieregeling ‘Creatieve oplossingen maatregelen covid-19’ van ZonMw. Ouderen en hun (klein)kinderen konden digitaal beeldende theatermaskerworkshops volgen, welke werd afgesloten met op maat gemaakte expressieve maskertheaterfilmpjes die hun persoonlijke verhalen verbeelden. Dit project is samen opgezet met met zorgorganisatie Patyna in Zuid-West Friesland.

Op basis van dit project zijn de Maskermeiden momenteel met David de Jong en Femke de Jong in de testfase van een digitaal dagbestedingsplatform waar de zorgsector en culturele sector elkaar ontmoeten. Dit platform zal media januari 2022 in gebruik gaan bij verschillende zorginstellingen. 

Mystieke Maskers van het Kopland

In 2020 en 2021 zijn de Maskermeiden in samenwerking met Studio Tape op verschillende locaties van Het Kopland actief. Hierbij maken kinderen die wonen in de vrouwenopvang expressieve maskers, gevolgd door het maken van een eigen mini film. Deze film wordt vervolgens tijdens een zelf-georganiseerd bioscoopavond getoond aan de moeders van de deelnemers.